Navýšení emise dluhopisů EPH na 7,5 miliardy korun českých

24. 7. 2020

V návaznosti na úspěšnou emisi dluhopisů ISIN CZ0003524464 v objemu 5 miliard korun českých  vydaných EPH Financing CZ, a.s. (EPH Financing CZ), dceřinou společností Energetický a průmyslový holding, a.s. (EPH), umístěných v březnu 2020 [https://www.epholding.cz/tiskove-zpravy/uspesne-umisteni-dluhopisu-eph-v-hodnote-5-miliard-korun-ceskych/], skupina EPH oznamuje, že v rámci navýšení stávající emise na 7,5 miliard korun českých úspěšně umístila dluhopisy ve výši 2,3 miliard korun českých*.

Dluhopisy nesou pevný úrokový výnos 4,50 % p.a. a jsou splatné v roce 2025. Na emisi dluhopisů spolupracovala společnost EPH Financing CZ s konsorciem bank Česká spořitelna, a.s., J&T BANKA, a.s., Komerční banka, a.s., a UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia, a.s.

Těší nás přetrvávající silný zájem ze strany investorů, kteří oceňují silný kreditní profil skupiny EPH a její stabilní pozici na evropském energetickém trhu – dle námi dostupných informací se jedná o jednu z největších emisí korporátních dluhopisů v České republice“, uvedl finanční ředitel a člen představenstva EPH Pavel Horský.

*Společnost EPH Financing CZ se rozhodla  k datu emise ponechat dluhopisy ve výši 200 milionů korun českých ve vlastních knihách.